Intiempiercings dames

Afgelopen woensdag kreeg ik na 3 weken(!) wachten weer een lading piercingsieraden binnen. Ikke blij al een kind in een snoepwinkel! Dan krijg je ze allemaal in van die kleine zakjes en allemaal nieuwe figuurtjes enzo, die mijn kistje weer wat voller maken. Dan ben ik wel weer even zoet. Mensen vragen ook vaak naar mijn piercings en standaard vraag die volgt op 'hoeveel heb je er' is, 'heb je ook dáár piercing?'. Mooie gelegenheid om jullie daar eens wat meer over te vertellen.

Laten we beginnen met de minst intieme, de tepelpiercing. In de tepel worden meestal staafjes of ringetjes gedragen van minimaal 1.6mm dik. Echter, hoe dikker de draad hoe comfortabeler, maar dan moet je wel lef hebben vind ik, aangezien oprekken een pijnlijk karwei is. De grootte van de ring, de diameter, verschilt per persoon. Het beste is om iig de afstand van het midden van de tepel tot de rand van het tepelhof aan te houden, tenzij een vrouw erg grote tepelhoven heeft. Dan is een staafje mooier.

Je kunt staafjes en ringetjes opvrolijken met diamantjes of andere figuurtjes, zoals hiernaast.
De genezingtijd bedraagt ongeveer 6 tot wel 12 maanden, maar ook na die tijd kunnen deze krengen nog weleens vervelend doen en ontsteken. Voor de dames: Borstvoeding kan erna gewoon nog gegeven worden omdat je nog meer dan genoeg melkkliertjes over hebt mocht er een geraakt worden.

Clitorispiercing: Deze is niet voor iedere vrouw weggelegd en altijd een risico met zetten. Als het goed gaat kan deze piercing een zeer intense seksuele stimulatie geven, als het mis gaat kun je je gevoel (deels) kwijtraken. Dit risico maakt het dat weinig piercers deze willen zetten. De piercing kan horizontaal (met een ringetje) of verticaal (met een staafje) gezet worden.


VCH

HCH
Clithood: De hood van de clitoris is erg dun en kan gemakkelijk gepiercet worden, genezing is binnen ongeveer 2 weken. Er kan zowel horizontaal als verticaal geprikt worden. De horizontale piercing geeft meestal weinig stimulatie, de verticale geeft daarentegen meestal wel stimulatie. Echter dit is afhankelijk van de anatomie per vrouw.
In beide richtingen kunnen zowel ringentjes als staafjes van 1.6mm of 2mm gedragen worden, hoewel bij de HCH een ringetje mooier is en bij de VCH een staafje comfortabeler van 1.6mm (hier wordt de piercing ook mee gezet nl).


Triangel
Triangel: Dit is een alternatief voor de clitpiercing en wordt onder de clitoris door geplaatst. Deze piercing is niet mogelijk bij alle vrouwen. De enige manier om erachter te komen is door de anatomie in te schatten en te voelen of er genoeg ruimte is, in tegenstelling tot de meeste andere piercings die op het zicht gezet kunnen worden. Hij lijkt een beetje op de HCH maar wordt dieper en lager gezet. Deze piercings brengt risico's met zich mee, dus het is belangrijk dat je bij een professional  (denk Rob van Rijn) gaat met heeeel veel ervaring (vraag dan ook altijd naar ervaring, informatie en foto's). Met zijn helingstijd van ongeveer 8-10 weken is dit een van de moeilijkst helende intiempiercings. Over het algemeen wordt er een ringetje in gedragen van 2mm of zelfs 2.4mm.


Outer labia
Schaamlippiercings: Zowel de binnenste- als buitenste schaamlippen kunnen gepiercet worden. Meestal worden er ringetjes gedragen en over het algemeen worden er meteen 2 gezet. De
genezingstijd voor de buitenste lippen kan langer duren dan 3 maaden, voor de binnenste ligt tussen de 4-6 weken. Deze hebben verder geen toevoeging in het seksplezier. De meest voorkomende maten zijn 1.6mm en 2mm. Sommige mensen hangen er gewichtjes aan om hun lippen langer te maken of gewoon voor de fun.


Isabella & Neferiti Piercing:  Een Isabella is een lange barbell die onder de clitoris begint en net boven de clitoral hood uitkomt. Onder de bekende risico's behoren zenuwschade (overgevoeligheid/verlies van gevoel), extreme bloedingen en verlies van bloedtoevoer naar de uitwendige clitoris.

Een Nefertiti is een soort van combinatie van een VCH en een Christina piercing: ze start vanuit de apex van de clitoral hood en eindigd ergens op de venusheuvel. Nefertiti's zijn extreem uitgroeigevoelig, en gezien de piercing vaak niet haalbaar blijkt met sieraden van goede kwaliteit (implant grade Titanium, inwendig schroefwerk) en ze veelal met plastic staafjes gezet worden, is ze absoluut af te raden. Beide piercings zul je bij een betere piercer niet vinden. Deze piercing geeft zeer intensieve prikkeling. Ondanks de grote lengte is het een snel genezende piercing, die echter heel weinig voorkomt. In het algemeen zal voor een teflon staafje van 1.6mm gekozen worden.


Christina
Christina Piercing: Deze begint net boven de hood en eindigt ongeveer anderhalve centimer erboven. Vergelijkbaar met een navelpiercing (1.6mm), alleen wordt hier een L-bar of een christinabar in gedragen. Hij kan gecombineerd worden met de clithoodpiercings of de Isabella. Deze is echt voor de sier en heeft een genezingstijd van 6 tot 9 maanden.


Fourchette
Fourchette (in het perineum): Dit is de plaats waar met bevallingen een knip wordt gezet, dus waar de binnenste schaamlippen samenkomen. Deze is ook voor de sier en geneest binnen 3 tot 6 maanden.


En tot slot de Prinses Albertina: Door de urethra lopend en ongeveer 1centimeter onderhuids van
boven naar beneden gekeken. Deze komt niet echt veel voor en is de vrouwelijke variant van de Prins Albert bij mannen.


P.s. Over de vraag of het pijn doet, ik zeg altijd: Als je met de fiets valt doet dat net zoveel of meer pijn en daar hou je niks moois aan over ;)
P.p.s. Ik ben benieuwd of de slimmeriken onder jullie iets opvalt...

Laatste update: Maart 2013, met dank aan Rob van Rijn en een helaas anonieme commentator!
Afbeeldingen van www.piercingwiki.nl

2 comments:

  1. ben nu wel erg nieuwsschrierig waar jij je piercings haalt :$ de standaat piercings ind e winkels zijn altj zo saai en nergens kan ik leuke tepel piercing vinden dus deel het :P haha

    ReplyDelete
  2. 16-06-13 15:52
    Crazy-factory.com :D

    ReplyDelete