De kosten van een vagina

Bron
Heb je er ooit al bij stilgestaan hoeveel het kost om een vrouw te zijn? 
Denk eens aan al het geld dat je uitgeeft aan kleren, make-up, maar ook aan de verzorging van je lichaam. Want in tegenstelling tot mannen hebben wij een zeer kostbaar bezit: onze vagina.

Volgens de website Jezebel kost die ons handenvol geld. Van je twintigste tot dertigste betaal je er volgens hen al zo'n 26.000 dollar (of 19.800 euro) voor. Benieuwd hoe hun berekening eruit ziet? Lees dan verder.

1. Anticonceptie
Volgens studies gebruikt ongeveer 80 procent van de vrouwen op een bepaald moment in haar leven een oraal anticonceptiemiddel. En dat is helemaal niet zo goedkoop. Want hoewel er ook generieke versies van de pil bestaan, krijgen veel vrouwen om bepaalde redenen (onregelmatige menstruatie, vaginale bloedingen) specifieke - en duurdere - pillen voorgeschreven.

Prijs: voor een pakje pillen van het merk Yasmin betaal je ongeveer 38 euro voor drie maanden. Voor een heel jaar komt dat neer op 152 euro. 

2. Tampons en maandverband
Hoewel er ook herbruikbare methodes bestaan (zoals de menstruatiecup), gebruikt ongeveer 70 procent van de Amerikaanse vrouwen tampons. En gemiddeld heeft een vrouw in haar leven ongeveer 11.000 tampons of inlegkruisjes nodig.

Prijs: voor een pak tampons met 32 stuks betaal je ongeveer 5 euro (of 0,156 euro per stuk). 11.000 stuks kosten je dus 1.718 euro.

3. Verlichting bij menstruatie
Tijdens de menstruatie hebben vrouwen vaak last van hoofdpijn, een opgeblazen gevoel, vermoeidheid, enzovoort. Onderzoek bewijst dat ongeveer 85 procent van de vrouwen tussen 25 en 35 te maken heeft met deze fysieke symptomen van het premenstrueel syndroom. Die kan je bestrijden met geneesmiddelen, waar natuurlijk een prijskaartje aan vasthangt.

Prijs: voor 90 capsules Efamol Pmp van A. Vogel betaal je 25 euro.

4. Bekkenonderzoek & uitstrijkje
Een bekkenonderzoek is noodzakelijk voor de gynaecologische gezondheid van een vrouw, omdat daarbij infecties en andere aandoeningen aan het licht komen. Een jaarlijks uitstrijkje helpt bij de opsporing van baarmoederhalskanker.

Prijs: naast de prijs van de consultatie bij de dokter of gynaecoloog (vanaf 30 euro), betaal je ook nog vijf euro extra voor het uitstrijkje.

5. Condooms
Omdat de pil niet beschermt tegen seksueel overdraagbare aandoeningen, zijn ook condooms vaak een noodzaak. Veel vrouwen vertrouwen alleen op zichzelf, en halen een pakje in huis.

Prijs: voor een pakje 'Durex Feeling Ultra' van 10 condooms betaal je al gauw 10 euro.

6. Jeuk
Heel wat vrouwen krijgen last van jeuk aan hun vagina, en doen daarvoor een beroep op een speciale zalf.

Prijs: voor een tube Gyno-daktarin betaal je minstens 11 euro.

7. Urineweginfecties
Urineweginfecties komen vaker voor bij vrouwen dan bij mannen, en de behandeling is helemaal niet goedkoop. Vaak heb je antibiotica nodig, samen met volledig natuurlijk veenbessensap.

Prijs: naast een doktersbezoek (30 euro), moet je uiteraard ook de antibioticakuur betalen. Voor het speciale veenbessensap betaal je ook vaak 17 euro.

8. Schimmelinfecties
Ongeveer 75 procent van alle vrouwen krijgt één of meerdere keren in haar leven te maken met een schimmelinfectie aan haar vagina.

Prijs: Ook hier is weer een doktersbezoek noodzakelijk, samen met een verzachtende zalf, zoals de Gyno-daktarin (11 euro).

9. Verwijderen van schaamhaar
Volgens een recente rondvraag laten de meeste vrouwen tussen 18 en 39 jaar hun schaamhaar verwijderen. De gemiddelde vrouw zou het 12 keer per maand scheren, waxen gebeurt om de zes weken.

Prijs: 12 euro ontharingsproducten per maand, komt neer op ongeveer 145 euro per jaar. 27 euro per waxbeurt, 9 keer per jaar, kost ongeveer 240 euro.

10. Toiletpapier
Aangezien vrouwen bij elk toiletbezoek wc-papier nodig hebben, gebruiken ze er minstens twee keer zoveel als mannen. Voor een man gaat het gemiddeld om één rol per week, dus vrouwen gebruiken er minstens twee.

Prijs: ongeveer 6 euro voor 8 rollen, of 0,75 euro per rol. Met twee rollen per week, heb je als vrouw per jaar ongeveer 78 euro aan toiletpapier nodig.

11. Extra's
Naast alle verzorgende en onderhoudende uitgaven, hebben we soms nog extraatjes nodig. Zo heeft Jezebel het over de noodpil (10 euro), zwangerschapstest (tussen 10 en 20 euro) en zelfs abortussen (385 euro).

Nieuwe posts iedere vrijdag!

2 comments:

  1. dit is zo waar!!!!
    heb aan alle puntjes inderdaad geld uitgegeven.
    mannen mogen ons wel eens gaan betalen

    ReplyDelete
  2. 22-03-13 09:12
    Jup en dan heb ik het nog niet eens gehad over de lingerie waar we onze poesjes in verpakken, of de trends als vajazzeling etc die nog net iets verder gaan dan scheren en net iets meer kosten...

    ReplyDelete