Bijna 50% van de vrouwen in een relatie heeft een back-up man

Photo: Ghetty
Nearly half of the Women in Relationships have a Plan-B Man

Laatst hadden we het in onze vriendinnengroep over de 'back-up man'. Een man die rustig afwacht tot jij hem wel ziet staan, wanneer je huidige relatie mislukt welteverstaan. De eeuwige tweede keus, die niet van je weg te slaan is..

Aangestuurd door onze gesprekken ben ik eens gaan rondsnuffelen en wat blijkt, bijna de helft van de 1.000 vrouwen in een onderzoek van het (Engelse) online marketing bureau OnePoll.com blijkt een standby-guy te hebben! En nog fraaier, onder getrouwde vrouwen zou dat zelfs meer dan de helft zijn.

Deze plan-B man is meestal een 'oude vriend' die altijd al gek is geweest op de dame in kwestie, maar ook ex-vriendjes, ex-mannen, collega's of iemand van de sportschool komen in aanmerking voor de troostprijs. Een verontrustend teken volgens de woordvoerder van het bedrijf.

Ladies - do YOU have a Plan B?

500+ VOTES SO FAR
Het onderzoek meent dat de plan-B man iemand is die al ongeveer 7 jaar bevriend is met mevrouw en helemaal klaar staat te wachten vanwege ‘unfinished business’.
1 op die 10 vrouwen gaf aan dat deze man haar allang de liefde had verklaard, waarvan een op de vijf ook nog eens heilig overtuigd is dat deze mannen alles voor haar uit handen zal laten vallen - zo gauw ze erom vraagt.

Iets meer dan 4 van de 10 vrouwen gaven toe deze standy-guy te hebben ontmoet terwijl ze met hun partner samen waren, en een gelijk aantal geeft aan dat deze man al veel langer bekend is.

Een ander alarmerend statistiek was het feit dat 1 op de 4 vrouwen toegaf net zoveel gevoelens voor de back-up man te hebben als voor haar eigen partner, en maar liefst 12% gaf aan dat de gevoelens voor de back-up man zelf sterker waren.

Misschien het meest frappante van al, 70% van de vrouwen heeft ook daadwerkelijk contact met de man in kwestie. Een deel stiekem van de dames heeft stiekem contact met deze ex of goede vriend, maar 50% gaf aan dat haar partner op de hoogte was van deze derde partij. Dat valt alweer mee hƩ?

Van de stellen waarbij de man op de hoogte is maakt 20% er grapjes over, maar 1 op de 3 geeft aan dat haar man niet helemaal op zijn gemak is wat betreft het bespreken van de plan-B man.

Het goede nieuws zou moeten zijn dat 1 op de 3 vrouwen het betwijfelde dat er ooit iets zou gebeuren met de standby-guy (uhu), hoewel ongeveer de helft een 'zeg nooit nooit'-instelling had en maar liefst 1 op de 6 serieus overwoog om de romance met de standby-guy te doen herleven.. Blijkbaar menen deze dames toch dat het gras aan de overkant weleens groener zou kunnen zijn.

Volgens de woordvoerder zouden zij begrijpen dat er altijd iets mis kan gaan en op deze manier willen ze zich verzekeren van een goede alternatief, mocht hun huidige relatie mislopen. Sites als Volgens hem maken sites als Facebook en Twitter het nog eens een stuk makkelijker om in contact te blijven met deze oude vlammen. Daarnaast zouden mannen extra oplettend moeten zijn wanneer een 'oude bekende' plotseling opduikt.

Wellicht dat er nu wel een aantal mannen zich eens achter de oren zullen krabben en toch maar even het vuilnis buiten gaan zetten en lekker blijven bankhangen bij hun vrouwtje in plaats van kroegentochten houden.


En dames, hebben jullie ook zo'n standby-guy? Of heren, herkennen jullie dit?


Origineel van Agency Staff, Mirror.UK: Nearly half of women in relationships have 'Plan B' man they can run away with.

0 reacties:

Post a Comment