'Erger dan Aids' seks 'superbacterie' ontdekt in Japan die een ramp kan vormen


Artsen waarschuwen dat een resistente stam van gonorroe dodelijker kan zijn dan aids, en dringen erop aan bij de leden van het Amerikaanse Congres om $ 54.000.000 voor de ontwikkeling van een medicijn dat het zou kunnen bestrijden beschikbaar te stellen.

"Dit zou veel erger dan aids zijn op de korte termijn, omdat de bacterie agressiever is en sneller bij meer mensen terecht zal komen," Alan Christianson, een arts van natuurgeneeskundige medicijnen, vertelde CNBC.

De nieuwe stam van gonorroe, H041, werd voor het eerst ontdekt in 2009 nadat een prostituee slachtoffer werd van de superbacterie in Japan. Medische ambtenaren melden dat de medicatie-veerkrachtige 'sex superbacterie' werd ontdekt in Hawaï in mei 2011, en ​​sindsdien verspreid is naar Californië en Noorwegen, volgens de International Business Times verslagen.


Bijna 30 miljoen mensen sterven aan aids-gerelateerde oorzaken elk jaar, en de H041 superbacterie kan dezelfde gevolgen hebben, volgens Alan Christianson, een arts van natuurgeneeskundige medicijnen.
"Gonorroe uit deze stam krijgen zou iemand een septische shock opleveren en sterven is een kwestie van dagen," zei Christianson. "Dit is erg gevaarlijk."

De gonorroe stam heeft nog geen levens geclaimd, maar de Amerikaanse Centers for Disease Control en Prevention (CDC) heeft het Congres gevraagd om $ 54.000.000 te investeren om een antibioticum te vinden.
In een Capitol Hill briefing vorige week, zeiden gezondheidsambtenaren een opleiding en bewustmaking van de burgers cruciaal is voor het minimaliseren van HO41 verspreiding. William Smith, executive director of the National Coalition for STD Directors, zei dat als de 'sex superbacterie' zich verspreid, het snel veel mensen zal doden voordat een behandeling wordt ontdekt. En dat risico wordt steeds groter als het Congres niet zorgen voor de middelen om een behandeling te vinden, zei hij.
"Het is een noodsituatie. Naarmate de tijd beweegt op, het wordt steeds meer gevaarlijk," zei hij tegen de leden van het Congres.
"We moeten van ons laten horen hiervoor," voegde hij eraan toe. "Het potentieel voor een ramp is groot."

In de Verenigde Staten, zijn er 20 miljoen nieuwe soa-infecties per jaar, wat resulteert in ongeveer $ 16000000000 aan medische kosten, volgens CDC rapporten. Meer dan 800.000 van deze gevallen omvatten gonnoroeabesmettingen, waarvan de meeste bij jonge mensen van 15 tot 24. Gonorroe is soms moeilijk te detecteren, omdat het geen symptomen toont in ongeveer de helft van alle vrouwen. Degenen die de dodelijke stam oplopen hebben dit vaak niet in de gaten totdat het te laat is.
"Dat is wat een het enge hieraan is" zei Smith.

Hoewel de gezondheidsambtenaren op grote schaal meldden dat gevallen van H041 werden ontdekt in Californië, Hawaii en Noorwegen, heeft de CDC deze claims betwist en vertelde CNBC op maandag dat de infectie nergens bevestigd is buiten Japan. De CDC heeft echter een aankondiging in 2011 gedaan dat ze gemerkt hadden dat er meer gonorroe bacteriële resistentie tegen bepaalde soorten antibiotica in Hawaï en Californië voorkwam.
CDC ambtenaren zeiden dat de Amerikaanse en Noorse gevallen effectief werden behandeld met antibiotica die niet routinematig aanbevolen wordt en dat deze gevallen ten onrechte werden geïdentificeerd als H041. Maar het agentschap blijft bij het Congres aandringen voor onderzoeksfinanciering, wat aangeeft dat het risico van infectie hoog is, ongeacht waar de gevallen zich heeft voorgedaan.

Christianson spoort mensen aan veilig vrijen en een SOA test te doen in een nieuwe relatie, omdat een superbacterie infectie om de hoek zou kunnen zijn.
"Dit is een ramp die gewoon staat te gebeuren," zei hij tegen CNBC. "Het is tijd om er iets aan te doen voordat het ontploft. Deze superbacteriën, inclusief de gonorroe-stam, zijn een bedreiging voor de gezondheid. We moeten nu aan de slag gaan voordat het uit de hand loopt."
Bron: RT.com

0 reacties:

Post a Comment