Het is duidelijk dat online affaires tegenwoordig veelvoorkomend zijn, dus wat kan je doen? Hoe weet je of je vriend(in)/echtgenoot het niet zo nauw neemt met zijn trouw? Hier zijn zeven waarschuwingsborden dat je in de gaten moet houden.
1. Het gedrag van je vriend(in)/echtgenoot naar jou is veranderd
Een duidelijk teken van een affaire is een verandering in het gedrag van uw echtgenoot. Een echtgenoot die plotseling extra leuk of extra vervelend doet heeft vaak een affaire te compenseren. Men doet extra leuk uit schuldgevoel of extra vervelende in de hoop zijn of haar gedrag te rechtvaardigen.
2. Online accounts en mobiele telefoon zijn beveiligd met een wachtwoord
Iemand met online affaires of iemand die zoekt naar cyberseks houdt e-mail en mobiele telefoons beveiligd met wachtwoorden en pincodes. En zelfs jij als vriend(in)/echtgenoot, zal geen toegang tot deze wachtwoorden hebben. Ook het snel wegklikken van websites en of sluiten van de computer wanneer jij binnen komt lopen is een teken. Als jouw vriend(in)/echtgenoot online of mobiele telefoon activiteit geheim houdt zou het best eens kunnen zijn dat hij/zij er een online affaire op na houdt.
3. Je bent niet verbonden met je partner op sociale netwerksites
Als je geen vrienden bent met je partner op Facebook of Twitter, dan kan hij of zij iets te verbergen hebben voor je. Maar zelfs als jullie wel vrienden zijn, ken je alle contactenpersonen van je vriend(in)/echtgenoot? Zelfs als je ze niet allemaal persoonlijk kent, weet je hoe hij/zij ze kent? Meer leren over de mensen in je partners vriendenlijsten op verschillende sociale netwerken en hoe hij of zij gebruik maakt van social media is nooit een slecht idee.
4. Je vriend(in)/echtgenoot heeft een alternatieve online identiteit
Het ontdekken van alternatieve online identiteiten- geheime e-mailadressen of social media pagina's of een heel andere identiteit in een virtuele wereld - is een verraad aan zijn eigen. Dit soort verraad moet zowel als onderdeel van een grotere gesprek over online vreemdgaan en als een afzonderlijk praten over wat moet worden aangepakt, worden uitgelegd.
5. Je partner is geobsedeerd door het controleren van en reageren op berichten.
Een obsessie met het controleren en beantwoorden van sms/app-berichten, e-mails en Facebook-of Twitter-berichten is een teken dat er iets vaags aan de hand is. Dit moet als waarschuwingsbord worden beschouwd samen met de anderen. Eerlijk is eerlijk, velen van ons zijn verslaafd aan onze telefoons en computers, en sommigen van ons gebruiken ze meer voor werk en minderr voor het plezier of in onschuldige manieren.
6. Je vindt verdachte telefoonnummers of websites.
Kijk naar je/zijn/haar maandelijkse mobiele telefoonrekeningen en de browser geschiedenis op jullie computer. Dit zijn sprekende tekenen van de vraag of je vriend(in)/echtgenoot is verwikkeld in online vreemdgaan. Je kunt zien of je meer bent gaan uitgeven aan smsjes/bellen en of er onbekende nummers op de factuur staan. De geschiedenis van de browser kan je vertellen welke pagina's je partner heeft bezocht.
Maar ook als er grote gaten zitten in de geschiedenis of die juist helemaal ontbreekt moet je oppassen! Het uitwissen van dit soort interactie is ook een teken.
7. Je partner is op vreemde tijdstippen online
Als je partner opeens op andere tijdstippen online is dan normaal of op momenten dat hij normaal niet online is zou dat kunnen wijzen op een afgesproken date.
Geen enkele van deze symptomen is een daadwerkelijk bewijs dat je vriend(in)/echtgenoot een online affaire heeft. Echter, als je meerdere van deze symptomen tegenkomt, is het tijd om verder te kijken naar andere dingen. Als je pro-actief bent, kunt je een online affaire in de kiem smoren voordat het een bedreiging wordt voor je relatie.
Dit artikel is origineel van Jennifer Lawless met een aantal van mijn eigen aanpassingen.
0 reacties:
Post a Comment