HTS?: Trouble in paradise?

Image
Als de verliefdheid een beetje aan het verdwijnen is nemen de ergernissen toe. Opeens is het niet meer zo grappig dat hij altijd zijn sleutels vergeet (waardoor je iedere keer ook meteen naar huis moet komen) of dat zij zich altijd helemaal in de dekens rolt. Hoe houdt je ondanks dit soort dingetjes je relatie toch goed? lees het hier :)

Doorbreek je ritme en verras elkaar!
Normaal gesproken staan jullie je 's ochtends te haasten om te gaan werken, of de een is al weg voor de ander op is waardoor jullie dan ook geen tijd voor elkaar hebben. Een leuk idee is om de ander dan een keer te verrassen. Sta een halfuurtje eerder op en maak ontbijt klaar met verse broodjes en andere lekkere dingen. Of als je eerder weg moet leg een lief of romantisch briefje neer waardoor de ander zijn dag ook meteen goed begint.

Cadeautjes:
Maak een CD met jullie meest romantische liedjes of gewoon leuke liedjes, laat een bos bloemen op haar werk bezorgen of stuur hem iets kleins op zijn werk.
Zorg dat je eerder thuis bent en zorg dat er een leuke film in de DVD-speler zit met een bak popcorn en een warme deken voor op de bank, of dat er een heerlijk romantisch diner voor twee klaar staat met kaarsjes en al. Dit soort leuke dingen zorgen ervoor dat je even stilstaat bij de ander en maakt dat de ontvanger zich weer helemaal geliefd voelt.

Maak tijd voor elkaar!
Tegenwoordig heeft iedereen het druk waardoor tijd voor elkaar er vaak bij inschiet. Probeer in zo een geval toch samen te kijken naar een (vaste) dag in de week waarop jullie even lekker helemaal niks hoeven. Ga dan samen wat leuks doen. Een mogelijk idee: Ga daten!  Niet met een ander maar met elkaar. Doe alsof jullie elkaar weer net hebben leren kennen en her-beleef je eerste date. Probeer ook afspraken te maken als telefoons uit en alle onderwerpen behalve werk en andere zorgen. Die blijven maar even een dagje thuis.

Communiceer!
Zoals ik in de introductie al zei ga je je na de verliefdheidsfase aan dingen ergeren. Bekijk eerst eens of het wel zo erg is. Zo nee, laat het los, zo ja praat erover! Maak dingen bespreekbaar op een rustige manier. Hou het vooral bij jezelf, zeg 'ik vind het vervelend om steeds meteen naar huis te moeten snellen omdat je anders voor een dichte deur staat als je je sleutels vergeten bent' in plaats van 'Jij bent zo een domme sukkel, kun je niet aan je sleutels denken zodat me niet helemaal rot hoef te rennen om hier te zijn!!'

Daarnaast kun je op nog een manier communiceren: Stuur elkaar lieve of sexy smsjes op het moment dat je aan de ander denkt. Dit doet ook alleen maar goed en zorgt ervoor dat je weer spanning opbouwt. Houdt hierbij in gedachten dat jullie beiden waarschijnlijk met iets anders bezig zijn en dat een late reactie dan normaal is!

Ga naar bed!
Sowieso is het belangrijk om goed te slapen zodat je minder snel geïrriteerd raakt, maar ook seks helpt om je meer te laten ontspannen en jullie dichter bij elkaar te brengen. Is de passie er een beetje uit? Zorg dan dat je geen afleiding in je slaapkamer hebt zoals de televisie of rommel. Andere tips om meer zin te krijgen vind je hier.

Begin samen ergens aan!
Of dat nou een cursus salsa dansen is of een nieuwe tv-serie. Door samen iets te doen hebben jullie niet alleen tijd die jullie met elkaar besteden maar ook weer iets nieuws om over te praten. Ook samen sporten kan heel goed zijn omdat jullie dan samen naar een doel toe kunnen werken (in shape komen) en ook tijd samen spenderen maar ook elkaar steunen en trots zijn op elkaar.

Ga op vakantie!
Dan kun je echt even alle tijd voor elkaar nemen en alle zorgen van je afzetten. Ergens heen gaan waar jullie eerder een romantische tijd hebben doorgebracht zal de vlam zeker doen herleven. Onder meer door de gezamenlijke herinneringen die jullie daar weer naar boven halen.

Wees niet bang voor therapie
Als jullie er echt samen niet uitkomen kun je altijd nog in relatietherapie gaan. Dit kan jullie net dat nodige zetje in de goede richting geven. Een therapeut kan jullie helpen om dingen eindelijk eens echt uit te spreken en jullie nieuwe inzichten bieden.

0 reacties:

Post a Comment