De simpele flirt techniek die echt werkt

Vergeet je little black dress, we hebben een nieuw flirtwapen voor je arsenaal: Je stem.
Recent onderzoek gepubliceerd in het Wetenschappelijke tijdschrift voor Non-Verbaal Gedrag toont aan dat vrouwen hun stem dermate kunnen manipuleren dat ze aantrekkelijker overkomen.

Onderzoekers van het Albright College vroegen 40 college studenten (20 mannen en 20 vrouwen) om tot 10 te tellen in hun normale stem en vervolgens nogmaals maar dan met een naar hun idee aantrekkelijkere stem (hierna werd ook gevraagd om een toon aan te nemen die meer zelfverzekerd, meer dominant of meer intelligent klonk). Vervolgens werd aan 40 anderen studenten (ook weer 20-20) gevraagd om naar de opnames te luisteren en deze op bepaalde trekken te beoordelen. Wat bleek? Vrouwen vonden niet dat mannen meer aantrekkelijk klonken, maar andersom, voor vrouwen beoordeeld door de mannen gold het wel. Waarom?

Vrouwen die aantrekkelijker gevonden wilden worden kozen ervoor om langzamer te spreken, hun toonhoogte te verlagen en meer hees over te komen, hierdoor kwamen ze op mannen aantrekkelijker over dan de dames die op een normale manier spraken (denk Scarlett Johansson´s sexy stem). Wanneer de dames voor een zwoelere stem kozen werden zij gemiddeld met een 4.29 beoordeeld op schaal van 1-7, terwijl normale stemmen een gemiddelde behaalden van 3.45.

Dus waarom is je stem zo belangrijk voor je sex appeal? Onderzoekers meenden dat de mogelijkheid om onze stem te veranderen (en subtiele verschillen op te merken in andere hun stem) het resultaat is van evolutionaire veranderingen; in principe is je stem een voorspelling van je biologische factoren om een goede partner te zijn, net zoals lichaamsbouw en leeftijd dat is.
Why you should rewatch the Nanny

Natuurlijk gaat aantrekkelijkheid verder dan alleen de manier waarop je praat, dus je hoeft geen toonladders
te gaan leren om een date te scoren. Zolang je niet klinkt als Fran Dresher van de de Nanny, zal je date waarschijnlijk meer letten op wat je zegt dan hoe je het zegt.
Maar toch, dames, wij mogen trots zijn dat we beter zijn met een sexy stem opzetten dan de heren ;)

Lieve lezers, bedankt voor het volgen. Zoals jullie misschien wel weten zit ik momenteel dicht tegen mijn diploma aan, heb ik dus een hoop huiswerk (welke mongool kiest er ook voor 3 keuze vakken als er maar 1 verplicht is Élena?), is mijn thesis nog niet af en moet alles geregeld worden voor mijn Masteropleidingen om de Beauty&Lifestyle blog niet te vergeten..

Met andere woorden, regelmatig bloggen zit er gewoon niet echt in, maar mocht je nog een onderwerp hebben waarvan je denkt, hier wil ik meer over weten, neem dan gerust contact met me op!
En volg de FB-Pagina om op de hoogte te blijven!


Source: WomensHealthMag

0 reacties:

Post a Comment