10 Manieren om je vagina gezond en happy te houden

Je denkt misschien alles te weten om je vagina helemaal tiptop te houden, maar wist je dat een vaginale douche slecht is? Of waar je rekening mee moet houden als je gaat fietsen? 

Bij deze 10 manieren/tips om je poesje kerngezond te houden!


Gebruik condooms
Je weet dat rubbers goed zijn in het beschermen tegen soa's en zwangerschap, maar uit studie is gebleken dat het gebruik van condooms helpt om de pH-niveau van je vagina de status quo te laten behouden waardoor de goede bacteriën, zoals lactobacillen, kunnen overleven. En dit is super belangrijk, omdat die kleine bacteriën helpen om gist infecties, urineweginfecties, en bacteriële vaginose te voorkomen. Meteen nog een reden om hem in te pakken.


Draag katoen of ga in je blote billen
Wanneer het gaat om ondergoed heeft je vagina een voorkeur: katoen. Daarom zitten er in de meeste slipjes ook zn dun stukje stof bij je kruis. Katoen ademt en absorbeert vocht, de beste manier dus om je vrouwelijke delen te verpakken zegt Mary Jane Minkin, M.D., een professor in de klinische verloskunde, gynaecologie en reproductieve wetenschappen aan de Yale University. En als je toch de deur niet uitgaat, laat de boel dan lekker luchten en draag niks, zegt Minkin. Ga alleen niet sporten zonder slipje, je hebt namelijk wel een extra laagje nodig tussen de bacteriele fitnesstoestellen en je poes.


Work it Out
Het doen van kegel oefeingen is cruciaal voor het versterken van je bekkenbodemspieren, die de sleutel zijn voor het produceren van sterkere, mind-blowing orgasmes- en niet te vergeten, zorgen voor blaascontrole. Vanaf nu doe je dus bij elke work-out ook even een setje Kegels. (Er zijn zelfs genieën  die een handige app maakten om het gemakkelijker te onthouden.)


Zet Griekse yoghurt op het menu
Snacken van yoghurt met levende melkzuurbacteriën helpt de goede bacteriën in je hoo-ha te stimuleren, die, zoals je weet, fantastisch zijn voor het voorkomen van vervelende vaginale problemen zoals gist infecties, zegt Minkin. Wees voorzichtig dat je niet losgaat met de super-zoete soort, want die kunnen je juist meer gevoelig voor die infecties maken.


Smeer
Soms, wanneer je klaar bent om los te gaan tussen de lakens lijkt het alsof je vagina de memo niet ontvangen heeft. Tja, dat kan gebeuren en is vrij normaal. Vaginale droogte kan voorkomen bij gebruik van bepaalde medicijnen zoals antihistamines, anti-depressiva of zelfs voorbehoedsmiddelen. Het kan ook voorkomen na zwangerschap en voor de menopauze.
Mocht het voorkomen bespreek het dan met je partner zodat die hem dr niet in een keer in ramt en zorg dat jullie een aantal lekkere glijmiddelen in huis hebben (aanrader, de kersenvariant van Durex).


Geen vaginale douche
Denk je dat je wat extra hulp kunt gebruiken daarbeneden? NEE! Je vagina houdt zichzelf schoon, zegt Dena Harris, M.D., een klinisch assistent-professor verloskunde en gynaecologie aan de New York University. Plus, studies hebben aangetoond dat het gebruik van intra-vaginale hygiëne producten juist een verhoogd risico op infecties, bekken ontstekingsziekte, en soa's geven. Gewoon niet doen dus.
Trouwens, die natte toiletpapier doekjes zijn net zo ongezond.


Voorzichtig met fietsen
Een onverwachtse plek waar je je vagina aan gezondheidsrisico's blootstelt is bij het fietsen. Als je veel rijft zou je kans hebben op genitale verdoofdheid, pijn en tintelingen (en niet de goede soort) terwijl je fietst. Een studie van vrouwelijke fietsers, gepubliceerd in 'the Journal of Sexual Medicine' vond dat de meerderheid deze symptomen ervaart.
Toch fietsen? Zorg voor de juiste (voorgevormde) kleding en stel je zadel zo in dat je niet op je vagina zit.


Wees voorzichtig met antibiotica
Een andere bedreiging voor je onderste goede bacteriën zijn antibiotica. Die pillen kunnen wat van die prachtige lactobacillen die je vagina gezond te houden juist doden, zegt Minkin. Uiteraard, als je een antibioticum moet nemen om infecties te bestrijden, moet je dat niet voorbij laten gaan, maar zorg dan dat je voldoende probiotische middelen in huis hebt zoals Griekse yoghurt om de schade te beperken, zegt ze.


Let op je seks-volgorde
Ga niet van anaal naar vaginaal zonder eerst je condoom te wisselen of goed schoon te maken, anders verspreid je alleen maar bacteriën van achter naar voor en verhoog je dus je risico op infecties.


Eet de juiste groente en fruit
Sommige groenten/fruitsoorten zullen beter doen ruiken en smaken dan andere. Zoals het voor mannen geldt dat ze veel ananas moeten eten voor zoetere kwak, zo helpen die (en andere zoete vruchten) ook om je vagina lekkerder te laten smaken. Laat de bittere en zure dingen liever staan. Natuurlijk, het zal nooit als een fruitsalade gaan smaken, en dat is normaal.
Meer voor een lekkere poes hier.



0 reacties:

Post a Comment