Het waarom van vreemdgaan

Bron
Uit onderzoek van Henk Noort blijkt dat 25% van de mensen in Nederland weleens vreemd is gegaan. Hierin is geen groot verschil tussen mannen en vrouwen. 

Daarentegen keurt wel 90%  van de mensen het af. Dit is nogal een verschil en het onderwerp is ook min of meer een taboe. Gelukkig bestaan op internet geen taboes dus heb ik heel veel informatie gevonden. Om het een beetje overzichtelijk te houden zal ik me toespitsen op waarom mannen en vrouwen vreemdgaan.  

Mannen en vrouwen gaan misschien wel in gelijke mate vreemd, maar hebben beide andere redenen om vreemd te gaan. Er zijn vele manieren van vreemdgaan. Voor de een is een zoen al vreemdgaan voor de ander ligt de grens pas bij seksuele handelingen, weer anderen vinden emotionele verbondenheid met een ander dan de partner vreemdgaan. Voor het gemak houd ik het nu even op seksuele handelingen en zoenen met een ander dan je vaste partner. 


Redenen van mannen om vreemd te gaan:

1. Omdat hij de mogelijkheid had/ om zijn ego op te krikken
Hij kan vreemdgaan omdat hij het idee heeft dat jij er nooit achter zal komen. Daarnaast krijgen mannen minder vaak seks aangeboden dan vrouwen. Vaak is het voor hen dan ook moeilijk om een vrouw die zich aanbiedt te weerstaan. Zeker als er bijvoorbeeld alcohol in het spel is wordt dit nog moeilijker.
Ego: Hij kan het leuk vinden om te kijken of hij slim genoeg is om de boel verborgen te houden terwijl hij zijn seksleven uitbreidt. Daarnaast is het goed voor zijn zelfvertrouwen/ego als hij aandacht van een dame krijgt. Want ook mannen zijn weleens onzeker over hun uiterlijk of sex-appeal.

2. Omdat jullie in een sleur zitten/ veel ruzies hebben
Het is bekend dat slippertjes spannend zijn. Het is nieuw, onbekend en opwindend. Wanneer jullie al een tijd een relatie hebben en het nieuwe ervan af is kan het zijn dat hij op zoek gaat naar meer spanning en opwinding. Dit hoeft trouwens niet te betekenen dat hij een aantrekkelijkere partner zoekt. Het kan ook zo zijn dat door vele ruzies hij weg vlucht en voor je het weet ligt hij uit te huilen bij die nieuwe collega van hem, in haar bed welteverstaan...

3. Omdat jullie uit elkaar gegroeid zijn/ niet meer van je houdt
Ergens twijfelt hij over jullie relatie. Of het nog wel goed zit of niet. In zo een periode staat een man meer open voor andere mensen. En van het een komt het ander, hij vindt iemand met wie hij over bepaalde dingen wel hetzelfde denkt of waar hij meer raakvlakken mee heeft en voor je het weet ligt hij bij haar in bed.
Als hij niet meer van je houdt is hij meestal om andere redenen bij je, misschien hebben jullie kinderen of vraagt de financiƫle situatie erom. Als een man niet meer (zoveel) van je houdt zal hij het vaak niet eens als vreemdgaan zien.

4. Omdat jullie seksleven zuigt (figuurlijk gezien)
We weten allemaal dat de meeste mannen een hoger libido hebben dan vrouwen en weinig reden nodig hebben om seks te hebben. Wanneer een man continue niet genoeg of onbevredigende seks krijgt zal hij eerder zijn heil buiten de deur gaan zoeken.

5. Om wraak te nemen
Wanneer je zelf vreemd gaat kan het zijn dat hij wraak op je neemt door hetzelfde te doen. Dit is zijn manier om te laten zien dat hij je gedrag niet accepteert. Daarnaast komt dit ook wel overeen met vreemdgaan om zijn ego op te krikken (punt 1). Wanneer jij hem bedriegt zal zijn ego namelijk een flinke klap krijgen en op deze manier kan hij dit weer voor hemzelf rechttrekken.

6. Omdat jij het in het verleden hebt toegelaten
Wanneer je je vreemdgaande partner in het verleden te makkelijk hebt vergeven zal hij minder weerstand voelen om het nog eens te doen.

7. Om van je af te komen
Helaas zijn sommige mannen gewoon watjes of ben jij een gestoorde trut waardoor hij het niet op de normale manier kan of durft uit te maken. Dan kan hij vreemdgaan in de hoop dat je het dan wel uitmaakt met hem.

8. Omdat hij een geheime voorkeur heeft
Of het nou is dat hij homo is of kickt op golden showers, als hij een bepaalde voorkeur heeft waar hij zich voor schaamt kan hij ervoor kiezen deze ergens anders te bevredigen. Meestal gaan mannen met dergelijke wensen naar de hoeren of zoeken soortgenoten op internet.

Redenen van vrouwen om vreemd te gaan:

1. Om wraak te nemen
Veel vrouwen nemen wraak op hun partner wanneer deze haar ernstig gekwetst heeft. Voor hun is het namelijk makkelijk om te doen en zeker wanneer een ander wel lief voor hen is is dat tevens extra aantrekkelijk.

2. Om bevestiging te krijgen of uit jaloezie
Vrouwen willen aandacht. Wanneer hun partner dit zelden toont is de verleiding van mannen die dit wel doen moeilijker te weerstaan. Vrouwen willen ook aantrekkelijk gevonden worden, en wanneer ze thuis weinig aandacht krijgen zullen ze twijfelen aan zichzelf. Hierdoor gaan ze bevestiging zoeken bij andere mannen zonder erbij stil te staan dat hun eigen partner misschien wel andere redenen heeft om haar wat minder aandacht te geven. Het jaloezie gedeelte heeft hier ook mee te maken. Wanneer hun partner aantrekkelijk is en veel aandacht krijgt kunnen vrouwen jaloers en achterdochtig raken. In zo een geval gaan ze ook weer bevestigin zoeken bij een ander en kunnen ze alle aandacht die hun man krijgt beter hanteren.

3. Om eenzaamheid te voorkomen
Er zijn genoeg vrouwen die bang zijn om alleen te zijn. Ze willen hun slechte relatie niet opgeven voordat ze een nieuwe partner hebben gevonden. Deze vorm van vreemdgaan komt dus met name tegen het einde van relaties voor.

4. Omdat jullie in een sleur zitten/ de relatie is vastgelopen
Zowel mannen als vrouwen hebben spanning nodig in hun leven en hun relatie. Een affaire kan haar leven weer meer kleur geven waardoor zij zich weer sexy en aantrekkelijk voelt. Natuurlijk is het veel beter die spanning in je relatie terug te zoeken. Maar het kan ook zo zijn dat jullie zo vast zitten in jullie relatie dat zij vreemdgaat om je te laten zien wat je kunt verliezen en je te dwingen om te communiceren. Het is dus meer een schreeuw om aandacht.

5. Omdat het kan en/of ze er zin in heeft
Er zijn ook genoeg vrouwen die er geen genoeg van kunnen krijgen of die geen weerstand kunnen bieden aan verleidingen om hun heen. Vrouwen zijn meestal ook veel beter in het verbergen van affaires (of worden er niet van verdacht?) waardoor ze er ook makkelijker mee wegkomen.

Bedenk dat voor beide seksen geldt dat er niet een aanwijsbare reden is voor hun vreemdgaan. Meestal gaat het om een combinatie van redenen en vrouwen kunnen ook een man reden hebben of andersom. Daarnaast kunnen er ook andere redenen zijn dan die ik hier besproken heb. Ik kan je alleen maar aanraden om goed na te denken voor je vreemdgaat vanwege de mogelijke gevolgen voor jullie beiden. Het is bijna altijd beter om te proberen je relatie te fixen als je ergens mee zit. Als dit niet lukt kun je het beter uit te maken voor je met een ander het bed in duikt.


1 comment:

  1. Soms is het noodzakelijk om in te zien dat het simpelweg niet meer gaat werken binnen de relatie. In dat geval is het toch een kwestie van afscheid nemen en verder gaan.

    ReplyDelete