Befaamde Psycholoog en Seksuoloog bekent seks met patiënten!

Dutch only, Bron
‘Ik had twintig jaar seksuele relaties met patiënten’

LEUVEN/TIENEN - De internationaal gereputeerde psychiater en hoogleraar aan de KULeuven Walter Vandereycken (63) heeft opgebiecht dat hij twintig jaar lang geheime seksuele relaties heeft gehad met zijn patiënten. Tal van collega’s waren op de hoogte, maar lieten het na grondig in te grijpen. Zelf houdt de specialist eetstoornissen vol dat die relaties er altijd met wederzijdse toestemming kwamen, zijn slachtoffers spreken dat resoluut tegen.

Walter Vandereycken ging maandag door de knieën. Na twintig jaar dubbelleven kon hij geen kant meer uit. Vandereycken bouwde een mooie carrière uit als professor en psychiater, maar ging in realiteit twee decennia zwaar over de schreef.

De twee verboden relaties die hij heeft bekend begonnen twintig jaar geleden. Daarnaast had hij ook seks met zijn patiënten, volgens hem met wederzijdse toestemming, al spreken sommige patiënten dat resoluut tegen. Sommige psychiatrische patiënten zouden zelfs door hem anaal verkracht zijn. Dat laatste ontkent de Tiense professor met klem.

En wat ik persoonlijk nog wel het ergste vind: Tal van collega’s zouden al jarenlang op de hoogte geweest zijn van het misbruik. 

Voor het hele artikel zie hier.

0 reacties:

Post a Comment