100+ tips om af te vallen 4/4

Ik had jullie beloofd in het Maak Je Eigen Bikini topic om jullie aan een killer body te helpen voor de zomer. 

Een strak en gezond lichaam vraagt om sporten, gezond eten en rust, eventueel ondersteund door supplementen. Hoe dat precies allemaal werkt daar heb ik een aantal heren voor die me alles uitleggen en die ga ik binnenkort nog een keer aan jullie voorstellen ;)


Anyway, wat ik gevonden heb zijn ongeveer 100 tips om door middel van je eetpatroon af te vallen. Deze zal ik niet in 1keer posten want zoals jullie weten heb ik tentamenperiode en moet ik daar ook wat tijd aan besteden.. Daarom nu deel 1, de eerste 25 tips!
Nog een opmerking, de tips staan in willekeurige volgorde, dus 38 is net zo relevant als 69. Ga ze ook niet allemaal proberen te onthouden maar bekijk welke het beste bij jou passen.

01
Koop zo vaak mogelijk verse of ingevroren groenten. In blik verpakt voedsel bevat vaak een grote hoeveelheid Sodium, wat maakt dat je ‘opblaast of opzwelt’ van dat chemisch goedje. Leer de verpakkingslabels van voedingsmiddelen dranken lezen en interpreteren. De meeste kwaliteitsproducten krijgen een over de inhoud informerend etiket mee. Let er op dat de volgende punten er op staan: grootte van een portie, aantal porties per verpakking, aantal toegestane porties per dag en per portie de calorische waarde, de hoeveelheid aan proteïnen, koolhydraten, vet en Sodium.

02
Als je steeds meer gewicht verliest en je dus goed ‘gepresteerd’ heeft, trakteer jezelf dan op een ‘non-food’-verrassing. Koop een boek, dat boek dat je reeds lang wilde hebben, ga naar de bioscoop (geen snoep meenemen), koop een nieuw kledingstuk of trakteer jezelf op een andere niet eetbare verrassing.

03
Eet of drink niet terwijl je in je auto rijdt, of in welk ander vervoermiddel dan ook. Een appel mag natuurlijk wel.

04
Eet of drink niet terwijl je televisie kijkt of muziek luistert. Als je eet moet je je door niets laten afleiden.

05
Vermijd doezelen of slapen na het eten. Probeer in elk geval te bewegen, in of buitenshuis. Wandel eens een blokje om in plaats van in de ligstoel te kruipen of languit televisie te kijken. Houd een logboekje bij van al je sportieve activiteiten, zelfs als het slechts gaat om een blokje om. Je gaat toch meer aan een oefeningetje wennen en dat is de bedoeling. Zet ‘GEEN’ in het logboekje als je niets hebt gedaan die dag.

06
Houd je favoriete snoepjes of knabbeltjes buiten de deur. Vertel je familie dat er in jouw huis niet meer gesnoept wordt, tenzij het gaat om snoep waarvan je gruwelt. Koop snoep waarvan je zelf niets lust

07
Wil je iets dat koel en zoet is, neem dan een waterijsvormpje en gebruik suikervrije siroop om ijs te maken. Verban (room) ijs of iets van dien aard uit de diepvries.

08
Als je een gekoeld drankje wilt, zet dan een bakje sinaasappelsap in je diepvries en laat dit bijna bevriezen. Even roeren en dan heb je een dorstlesser die niet slecht is voor de lijn.

09
Ga nooit met een honger gevoel naar een winkel. Uit onderzoek blijkt dat dit aanzet tot dieetonvriendelijke aankopen. Ga ook niet zonder lijstje naar de winkel om geen onnodige aankopen te doen. Koop slechts dan iets wat niet op de lijst staat als daarvoor een goede reden is, zoals een aantrekkelijk aanbod.

10
Vries kliekjes in of gooi ze weg, eet ze echter niet nog voor het slapen gaan even op. Voedsel waarvan je snel dikker wordt mag nooit bewaard blijven, weg ermee!

11
Voor elke maaltijd, groot of klein, moet je de tafel dekken met de volgende dingen: tafellaken, bord, mes, vork, lepel en servet. Het bijzondere is dat je dit doet voor zowel het eten van brood als ook voor chips of een reep chocolade, en op elk tijdstip van de dag. Dan hoeft die chocolade vast niet meer he?

12
Vermijd hapklare handzame zaken als pinda’s, chips, blokjes kaas en andere partysnacks. Van deze kleine verleiders eet je al snel meer dan je eigenlijk van plan was.

13
Alcohol is ook een boosdoener. Deze lekkernij doet je niet alleen vergeten dat je op dieet bent, maar zet ook sneller voedsel om in vetweefsel en remt de verbranding van vetstoffen.

14
Kijk eens naar dikke mensen in een restaurant, kruip dan in de huid van een diëtist. Hoe eten deze mensen, gehaast of kalm? Eten ze voor de smaak of om de hoeveelheid? Zie jij er ook zo uit als je eet? Wil je er ook zo uitzien?

15
Zet een spiegel recht tegenover je op tafel als je eet. Kijk naar hoe je eetgewoonten er uit zien. Is het plezierig jezelf te zien eten of merk je onsmakelijke zaken op?

16
Gebruik om te eten een kinderbestek en een ontbijtbordje. Zeker als je jou portie vlees in kleinere stukjes snijdt, lijkt het nu wel een bord vol.

17
Eten met Chinese stokjes kan iemand ook tot vermageren brengen als men alle voedsel uitsluitend met stokjes tot zich neemt. Denk eens aan de pinda’s of chips die je zult laten staan. Roken gaat moeilijker en drinken kan alleen met holle stokjes. Water uitgezonderd.

18
Neem voor elk middag en avondmaal een salade of een kop soep. Eet deze langzaam, gebruik je speciale bestek (soep niet met stokjes) en denk eraan langzaam te eten. Het langzame eten is bedoeld om de hersenen te foppen. Het duurt ongeveer 20 min, voor het tot je brein doordringt dat je eet en dat het hongergevoel dus mag verdwijnen. Salade (met sla, rauwe groenten en wat azijn) kan bovendien de spijsvertering stimuleren. Neem tijdens het eten de tijd op. Je zult minstens twintig minuten over jou hele maaltijd moeten doen om bovenstaande redenen. Tevens kan een glas water voor de maaltijd ook al helpen het hongergevoel eerder weg te werken.

19
De tip met het kleine tafelgerei is ook een bedriegertje. Omdat je in verhouding net zoveel op je bord doet is je portie in het echt natuurlijk kleiner. En omdat je langzamer eet, duurt het net zolang om je bord leeg te eten dan normaal. Het klinkt simpel maar werkt wel en daar gaat het om.

20
Wordt je uitgenodigd voor een feestje, vraag dan de gastvrouw haar medewerking in je strijd tegen het vet. Iedereen zal bereid zijn meer met rauwe groenten te doen of met vers fruit maar geef zelf de gastvrouw dan meteen wat tips die je tevoren even opzoekt.

21
Ga vrij laat naar een feestje en vertrek eveneens wat eerder. Dit heeft tot gevolg dat je niet zolang aan de verleiding hoeft bloot te staan. Ga in ieder geval ver van de hapjestafel zitten. En je drankje is natuurlijk een vruchtensapje of een watertje. Bedenk dat Spa-groen, Tonic en Ginger-Ale 66k en 10% suiker bevatten!

22
Verkeer je in de ‘gelukkige’ omstandigheid dat je voor je werk te moeten lunchen en gebeurt dit vaak, probeer dan licht te eten, salades of vis en vers fruit.

23
Moet je om welke reden dan ook deelnemen aan een etentje waaraan je je niet kunt onttrekken, ga dan enkele dagen tevoren minder eten. Jezelf beloven dat je erna zult minderen is jezelf voor de gek houden; veel te moeilijk.

24
Eet als je eens snoepen wilt altijd fruit (in kleine partjes) of rauwe groenten als komkommer of paprika en sta stil bij wat je eet.

25
Ga, als je op het punt staat de koelkast te plunderen, een blokje om, verlaat in ieder geval de keuken. Doe iets om je gedachten te verzetten. En als niets je vreetbui kan remmen, probeer dan een half uur te wachten voor je werkelijk begint en drink water. Zijn de dertig minuten voorbij probeer er dan zestig van te maken.

26
Spoel, telkens als je aan iets lekkers denkt, je mond. Gebruik een mild mondwater, liefst met een wat zure smaak.

27
Zet je weegschaal in de keuken en weeg zo vaak als nodig is. De een vindt steun in af en toe wegen en steeds een lager gewicht te constateren, de ander heeft baat bij het op de schaal stappen als zich een ‘vreetbui’ aandient. Soms echter geeft de schaal niet de juiste gegevens maar kun je je figuurverandering aan je kleding bemerken. Deze gaat bijvoorbeeld losser om de heupen zitten of de plooien vallen ineens anders. Bedenk dat niet alle gewicht vet is en dat je spieren kunt krijgen op plaatsen waar eerst vet zat die tevens zwaarden zijn dan vet.

28
Vertragingstechnieken zijn de beste methodes om vreetimpulsen aan te pakken. Net als in punt 25 gaat je uitstel bewerkstelligen. Het gaat als volgt: je gebruikt een keukenwekker die je op tien minuten zet als je een eetimpuls krijgt terwijl het nog geen etenstijd is. Voor hij afloopt bedenk je of je werkelijk niet zonder voedsel zou kunnen voor de normale maaltijd. Of zoek in die tien min, naar een andere recreatievorm die niet aan eten doet denken.

29
Schrijf alles dat je gedurende de dag eet op een briefje, wat je voelde toen je at en wie erbij was. Bekijk dit verslag na een of twee weken. Zo kun je zien bij welke emotie je eet of gaat eten en in de nabijheid van welke mensen je begint te eten of welke mensen jou tot eten aanzetten. Een gewaarschuwd mens telt immers voor twee.

30
Eet alles wat je eet op een en dezelfde plaats zoals bijvoorbeeld aan de keukentafel Zo voorkom je gedachteloos eten voor de tv of aan de telefoon. Automatisch eten is een echte dikmaker en is dus vijand nummer één.

31
Maak van elke maaltijd een prettige gebeurtenis. Geniet van elke hap. Dek telkens een aantrekkelijke tafel met een kaars, bloemen of mooie servetten. Zodoende haal je het vervelende van je dieet af en hoe meer je van jouw maaltijd geniet, hoe gemakkelijker het is om blijvend slank te blijven.

32
Vouw je kleine tafelbestek in een servet, zodat de aanvang van je maaltijd een bewust moment wordt. Begin pas met het ontvouwen van dat servet als de anderen al beginnen aan hun maal. Eet je alleen, dan kijk eerst naar je voedsel. Is er misschien iets dat je kunt veranderen zodat het er smakelijker uitziet? Zoja, maak er dan een notitie van voor de volgende keer.

33
Ben je linkshandig, eet dan met je rechterhand en omgekeerd. Gaat dit niet wat langzamer? Mooi zo!

34
Eet dat wat je het lekkerst vindt het eerst (liefst koolhydraat arm). Zo zul je een gevoel van voldoening niet voorbij eten. Je doet dat wel als je favoriete kostje nog op je bord ligt. Dit deed ik persoonlijk altijd andersom, nu eet ik alleen wat ik lekker vind en wat ook gezond is.

35
Krijg je in een restaurant veel te veel op je bord, schuif de helft dan apart op je bord en doe er veel peper en zout op. Zo is de verleiding om toch alles op te maken weggenomen. Meestal zal je in je jeugd zijn bijgebracht dat het zonde is eten weg te gooien. Kun je het niet over je hart verkrijgen het eten te bederven en weg te gooien, neem het dan mee naar huis en vries het in.

36
Iets soortgelijks is over het eten zout te strooien nadat je de verzadiging begint te voelen. Het lijkt op bovenstaande maar toch pakt het iets anders uit.

EXTRA. Leg eten op je bord, gooi het overige weg of vries het al in zover dat kan. Daarna haal je weer wat van je bord dat je met huisdieren deelt. Op die manier kun je niet iets extra’s pakken als je meer wilt en dat scheelt enorm.

37
Leg na elke hap je eetgerei neer en geniet van je hapje. Proef de smaak van het voedsel alsof het een smaaktest betreft.

38
Neem een ijsklontje in de mond als je aan het koken bent. Je neemt echt een grotere hoeveelheid calorieën tot je dan je denkt doordat je ongemerkt steeds proeft.

39
Drink tijdens het bereiden van de maaltijd een groot glas water. je maag heeft dan al wat vulling voor je eraan begint en je verzadigingsgevoel komt eerder op.

40
Als het je niet lukt van het eten af te blijven tijdens het eten dan moet je het eens proberen met een maskertje of met een theedoek voor neus en mond. Je moet nu bewust steeds de doek of het masker aan de kant doen om te proeven, of je wordt je bewust van de steeds weer omhoog komende volle lepel die tegen je maskertje tikt. Daarnaast is dit ook goed tegen de geuren die de verleiding groter maken.

41
Neem nooit meteen een hele portie eten op je bord, maar begin met de helft. Daarna neem je nog eens de helft van de helft die over is en bedenk terwijl je dat op eet of je dat laatste beetje nu wel echt nodig heeft om verzadigd te raken.

42
Gebruik op je salades steeds citroen en/of azijn dressings. Vraag in een restaurant gerust om een salade met deze dressing. Het zorgt en voor een snellere verbranding en zal je eerder verzadigen.

43
Je kunt natuurlijk ook een klein flesje met schroefdop kopen om een eigen dressing mee te kunnen nemen in tas of broekzak.

44
Vergelijk de labels van gelijksoortige producten en let er niet alleen op hoeveel vet of calorieën er in zitten, maar ook hoeveel suiker. Sommige ‘laag vetgehalte’ yoghurts bevatten juist extra suiker.

45
Let op de porties die je eet. Een beker kwark van 800 gram bevat niet één maar twee porties. Kwark is in nogal wat soorten te koop zoals bijvoorbeeld de magere kwark met 90calorieën en 1 gram vet per portie en wat dacht je van gewone kwark met 120 calorieën plus 5 gram vet per portie.

46
Veel van de bovenstaande tips komen uit foldertjes en pamfletten die grats gratis of tegen een kleine vergoeding bij diverse verenigingen kunt opvragen. Te denken valt aan Hartstichting of Bureau van de Voeding. Deze instellingen zullen je inlichtingen kunnen geven over belang en de methode van afslanken en gezonder leven.

47
Houd je zelf niet voor de gek. Als je snacks in huis haalt, zul je er ook van eten. Als je ze niet koopt dan loop je ook geen risico. Ook je familie moet zich ervan bewust zijn dat jij je moet inspannen om je aan het dieet te houden. Dus, geen snacks eten als je erbij bent. Wat je niet ziet, zul je niet willen eten. Wat er niet is, kun je niet eten.

48
Eet, voor je naar restaurants gaat, eerst een een klein soepje of een sneetje brood. Weet uje nog van dat vertraagd verdwijnende hongergevoel? In het restaurant vertel je de ober wat je op je bord wilt hebben en wat niet. Sausjes zijn dikmakers dus die gaan apart. Sla moet met citroen en azijn aangemaakt zijn. Gebruikte men olie, stuur je het terug.

49
Verlaat het pand of de ruimte als je collega’s met verjaardagstraktaties rond gaan als je het niet kan weerstaan. Kun je er niet onderuit, zeg dan dat je er niet om geeft of het niet lust of niet mag vanwege suikers blabla. Zeg niet dat je aan de lijn doet, omdat men dan onmiddellijk zal proberen toch iets aan je kwijt te raken met domme opmerkingen als ach eentje kan toch wel of maar je bent helemaal niet dik.

50
In plaats van binnen te blijven in het lunchuur en (het verkeerde) te eten, ga naar buiten (als het weer dit toelaat) en wandel wat. Neem even de tijd om van je werk te vluchten en te ontspannen.

51
Wen jezelf een ritme aan dat je helpt te vechten tegen je probleem. Leer op gezette tijden te slapen, bewegen (sporten), eten en werken. Laat deze routine een hulp zijn, een steun, om zonder honger door de dag te komen.

52
Vermijd gelegenheden als cafés en bars tot je sterk genoeg denkt te zijn om de toespelingen over je afvallen aan te kunnen. Je moet ongetwijfeld vele drankjes afwijzen omdat je slechts ‘een watertje’ drinkt en je zult worden uitgemaakt voor ongezellig en spelbreker als je niet mee zuipt. En houdt rekening met de borrelnootjes etc die op tafel naar je lonken...

53
Drink je toch alcohol, probeer dan eens light/bier of een lichte cocktail (met veel soda of ijs). Drink bier uit een klein glas in plaats van uit een pul.

54
Ga je uit, ontloop dan zoutjes, chips en ander hartigs. Je krijgt er niet alleen dorst van maar je eet er snel te veel van. Daarnaast drink je natuurlijk geen alcoholische drank voor het eten, omdat dan het vermogen in te schatten wat nog wel en wat niet meer kan worden gegeten minder wordt.

55
Ga je met een groep uit en neemt men wijn voor de hele groep, dan neem je slechts een half glas enhoudt het bij kleine nipjes. Het legen van het glas heeft tot gevolg dat het weer gevuld wordt. Van alle drankjes is gewoon bronwater toch nog het beste. Daarom is het raadzaam daarvan steeds een fles of karaf op tafel te hebben.

56
Soda en mineraalwater, één-calorie-drankjes, sinaasappel- en/of tomatensap kun je in elke gelegenheid en op elk feestje krijgen. Om iets in de hand te hebben zijn deze drankjes aanbevolen omdat je lijkt te drinken en omdat er weinig calorieën in zitten.

57
Je eetgewoonte moet worden als in het Oud-Hollandse gezegde dat zegt:
"Eet ’s morgens als een keizer, ’s middags als een burger en ’s avonds als een bedelaar".
Lukt het je niet ’s morgens (veel) te eten, sla dan het avondeten eens over, dan gaat het een stuk makkelijker om de dag erna wel in de ochtend te eten! Dit alleen om te leren ’s morgens meer te eten. De grootte van je ontbijt kan ook gedurende een bepaalde tijd steeds toenemen. Een verdeling van calorieën ziet er dan uit als 40% - 30% - 30% over de dag verspreid.

58
Neem (als je ze hebt) je kinderen niet mee wanneer je gaat winkelen, maar breng ze even bij de burenof de oma's . Kinderen zullen, wanneer ze in een supermarkt zijn, je hoofd gek maken met gezeur om allerhande snoep en zoetigheid. Houdt je aan het lijstje dat je tevoren hebt gemaakt.

59
Sla niet zomaar maaltijden over! Het gevaar is dat je hierdoor makkelijker naar tussendoortjes grijpt. Niet alleen mis je dan veel noodzakelijke bouw- en voedingsstoffen, maar je dieetplan komt er ook door in gevaar.

60
Vergewis je ervan dat er, buiten je normale voedingsmiddelen om, geen snel te bereiden hapjes in huis zijn. Als je voor een snack eerst een aantal handelingen moet verrichten om het te kunnen eten zal de trek er naar minder zijn dan wanneer je even snel een zak open kunt maken.

61
Eet nooit staande of liggende. Dit omdat je maag dan minder makkelijk het voedsel kan verwerken.

62
Als je dan toch persé eens wilt zondigen, zorg er dan voor dat er een gezinslid of vriend(in) bij is. Probeer dus niet stiekem te snoepen.

EXTRA
Of kies voor dingen waar je van mag snoepen zoals rauwe groentes of kook een eitje.

63
Verlaat de tafel als je klaar bent met eten. Ga niet naar de nog etende tafelgenoten zitten kijken, daardoor zul je zelf nl ook blijven eten.

64
Laat je tafelgenoten hun bord meteen na de maaltijd schoonmaken om jou de kans te ontnemen nog even wat restjes te pikken of met een vinger door de jus te gaan. Het kan soms erg moeilijk zijn af te slanken en dit soort kleine dingen samen zijn uiteindelijk toch veel.

65
Bewaar je voedsel in ondoorzichtige dozen en het liefst op een moeilijk of geheel niet zichtbare plaats. Zoals de bovenste schap van een kast of onder in de kelder. Je moet moeite doen voor een hap en dan..., weet je nog?

66
Koop geen snoep voor je familie want uiteindelijk eet je er zelf toch ook weer van mee. Of koop alleen wat jij zelf echt niet lust!

67
Sla nooit een maaltijd over. Het is onrealistisch te denken dat je er komt met een hongergevoel. Eet alles wat binnen de grenzen van je dieet is toegestaan. Heb je problemen met je dieet, vraag dan of je diëtist(e) je een paar recepten kan geven of je op een andere manier kan helpen of zoek op internet mensen die hetzelfde dieet volgen. Vaak zijn er fora genoeg waar dit soort dingen besproken worden.

68
Probeer de sleur van je eten te doorbreken. Experimenteer eens met een grill of oven, probeer eens rauwe groenten of gepofte aardappels. Een salade kan ook al een heel andere wending aan je maaltijd geven, deze bevat, mits goed bereid, weinig calorieën en kan met talloze ingrediënten worden gemaakt. Of zoek eens op zolder oude receptenboeken.

69
Bereid je voor op je etentje door er van tevoren al aan te denken, bedenk wat je tegen de kelner zult zeggen over salades en toetjes en wat je bord wel en niet mag bevatten. En drink van te voren een groot glas water om je maag al een beetje te vullen.

70
Sla voor de maaltijd het zogenaamde ‘aperitiefje’ over. Voor jou geen drank of toastjes en dus ook geen stokbrood met kruidenboter. Neem gewoon een glas mineraalwater of thee. Ben je in een restaurant en wil de ober iets op je bord leggen wat je niet wenst, hou dan je hand erboven (hiervoor moet je de ober tevoren in de gaten houden om alert te reageren).

71
Wees erg precies in het verwijderen van vetrandjes die aan kip, rund of varkensvlees zitten. Van gevogelte altijd het vel verwijderen voor je begint te eten. Dat zit namelijk vol vet!

72
Als je tijdens een zakendiner of -lunch ‘moet’ blijven eten, neem je telkens een andere groente op je bord. Vraag de kelner om extra groenten, deze zullen altijd snel kunnen worden aangevuld.

73
Neem altijd magere melkproducten in plaats van volle. Chocolademelk is een afrader maar karnemelk mag.

74
Een zogenaamd vruchtenschaaltje als toetje is goed als er vers fruit in is verwerkt. Vaak echter zal men er blikvruchten in doen die uit de siroop komen. Siroop is suiker in water opgelost, niet echt de beste keuze voor iemand die lijnt.

75
De woorden LIGHT, VETARM of CALORIE-ARM zeggen op zich weinig over de inhoud en voedingswaarde van een product. Iets kan VETARM heten en kan vol zitten met lege calorieën. Of LIGHT
met een vet-gehalte waar je van achterover slaat. Lees de etiketten dus!

76
Schrijf je dagelijkse belevenissen op in een dagboek. Beschrijf je maaltijden, wat je hebt gegeten, hoe of door wie ze zijn gemaakt, de mooie kanten van et afvallen maar ook de moeilijke dingen. Laat ook de diëtist(e) in je dagboek lezen zodat deze je tips of stimuli kan geven om je doel sneller of gemakkelijker te bereiken.

77
Je lichaam draait op voedsel, ben je te zwaar dan moet je gaan lopen. Laat de auto of fiets eens staan en wandel eens naar een vriend(in) of het werk of de supermarkt. Loop elke dag een blokje om of verken de omgeving van je woonplaats. Begin met kleine stukjes en maak hiervan steeds langere tochtjes.

78
Doe meer te voet is de stelregel. Een overgewichtige zal neigen naar minder bewegen. Wandelen is iets wat iedereen kan en wat men snel in eigen tempo kan opbouwen tot een acceptabel niveau. Slenteren is je eer natuurlijk te na. Vooruit met forse pas.

79
Probeer niet te verworden tot een ‘bankornament’ maar beweeg wat meer door de kamer. Sta wat vaker op om iets voor een ander te halen en ga wat vaker verzitten. Zet als je naar de winkel gaat de auto niet op de stoep voor de deur maar in dat parkeerplekje wat verderop. De boodschappenwagen breng je natuurlijk terug tot in de winkel.

80
Koop, draag en gebruik sportieve kleding. Het zit prettig en je kunt er makkelijker mee bewegen. Schaf deze kleding niet op de groei maar op de krimp aan!

81
Indien dit in je leefpatroon past, moet je vooral ook seksueel actief blijven. Liefde kan vele problemen wegnemen maar waar geen liefde is wordt deze vaak vergeten door eten. Ook de dikkeren onder ons kunnen een bevredigend sex-leven genieten. Meer hierover hier, punt 5.

82
Wees realistisch over het gewicht dat je per maand zult kunnen kwijt raken. Wees niet ongerust als er eens niets is verloren. Je hebt dan normaal gezonde spiergroei gehad of er is wat extra vocht in je lijf achter gebleven. Reken op maximaal twee of drie pond per week nadat de eerste ponden er af zijn gevlogen.

83
Drink ijskoud water, dat zal niet alleen je dorst verhelpen, maar je lichaam moet ook net wat harder werken om tegen die kou op te boksen waardoor je meer Kcal verbrand.

84
Of drink juist warme dranken. Warm water, thee etc zal ervoor zorgen dat je je ook sneller vol voelt en niet gaat snacken. Zeker een zoete thee zal je weerhouden van teveel eten/snoepen.

85
Mocht je nou echt ergens zin in hebben qua slechte dingen zoals chocolade of iets, ontzeg het jezelf dan niet maar probeer er oprecht van te genieten en loop er een keer extra de trap voor op en af. Als je in plaats daarvan iets kiest voor iets om maar toe te geven aan je zin zal die niet weggaan en jij alleen maar meer eten.

86
Zorg dat je voldoende slaapt. Mensen die slecht slapen zijn over het algemeen dikker onder andere door het gebrek aan een goed slaap en eet-rimte. Hierdoor krijg je niet alleen meer trek maar verbruik je minder omdat je lichaam niet genoeg rust krijgt en vetten dan juist extra gaat opslaan om energie uit te halen.

87
Zorg dat er tussen je laatste maaltijd en je bedtijd ongeveer 3uur tijd zit, op die manier heeft je lichaam de mogelijkheid om het eten te verbranden.

88
Neem nooit teveel kleingeld mee stappen of naar je werk. Als je geen wisselgeld hebt wordt het veel moeilijker iets uit de muur of uit een automaat te trekken.

89
Voor nachtelijke ijskastkrakers: zet een glas karnemelk op je nachtkastje en leg wat fruit klaar. Ook is het aanbrengen van een alarmbel aan het koelkastlampje een ludieke manier om van je nachtelijke uitstapjes af te komen omdat je nu je medebewoners wekt als de koelkast open gaat en dat vindt men vaak niet prettig.

90
Laat je handen wapperen. Kun je borduren, schilderen, of iets anders waarbij je je handen nodig hebt? Ga daar dan lekker mee aan de slag, dan zul je niet eens aan eten denken.

91
Zoek een medeafvaller om je lot mee te delen. Probeer elke dag met deze persoon te praten over de dingen die je bezig houden. Bemoedig elkaar en houd elkaars vorderingen in de gaten. Is er niemand die jou probleem met je kan delen zoek dan eens op internet fora, of open een topic op mijn forum. Vertel ook hier honderd uit en zoek steun.

92
Ontloop moedeloze, teleurgestelde en negatieve mensen die met diëten nooit dat hebben kunnen bereiken wat jij van plan bent. Denk positief, leef volledig maar eet met mate. Jij komt er wel ook al lukte het een ander niet.

93
Denk niet alleen positief maar denk ook dun. Stel jezelf een doel dat de moeite waard is. Koop een prachtig kledingstuk in die maat die je als einddoel in zicht hebt. Zo kun je het einde vanzelf zien naderen.

94
Wees vastberaden en assertief. Assertief wil niet zeggen agressief maar is recht op de man af zeggen wat je wilt zonder schofferen.

95
Laat bij elke maaltijd iets op je bord achter, een hapje of stukje laten liggen geeft je het gevoel dat je zelfs met nog minder toe kunt. Er is geen grotere zonde dan meer te eten dan je van plan was, omdat je dat restje niet kon laten staan. Haal jezelf over zo te denken.

96
Portie indeling begint in de winkel. Laat je groenten in afgemeten porties verpakken door de groenteman. Laat je vlees in de, volgens jou enige, juiste hoeveelheden snijden bij de slager (of vries het in diverse porties in thuis). Neem daar ook mager vlees in plaats van de koopjes. Je bent duurder uit maar houdt er wel een smakelijker en calorie-armer stukje vlees aan over. (75 gr. duurmagervlees, kost hetzelfde als 150 gr. goedkoop vet vlees.)

97
Je mag niet toegeven aan het verlangen om met vochtafdrijvers of heel sterke laxeermiddelen, even snel, een paar kilo af te vallen. Deze zaken zijn zeer slecht voor je ingewanden en ze leggen soms zelfs je darmen stil, waardoor je voedsel, zonder dat er iets van is opgenomen in het bloed, je lichaam verlaat. Je moet proberen af te slanken maar wel gezond te blijven. Met zo’n zes tot zeven sneetjes Malsovit krijg je genoeg vezels binnen om je darmen goed te laten werken. Ook wandelen helpt bij darmproblemen.

98
Verwacht geen wonderen van jezelf of van de door jou gebruikte methode. Het vergt hard werken en veel bloed, zweet en tranen om iets slanker te worden. Zowel je gewoonten, je manier van denken, je eetpatroon als je sportactiviteiten moeten veranderen om enig effect te hebben (anders is je poging van begin af vergeefs). Hoe langzamer het gaat, hoe beter je je zich voelt en hoe langer het vet wegblijft.

99
Zie dit hele afvalverhaal als een cursus. Je leert zichzelf afvallen. Wees niet te streng voor jezelf. Zie eens zaken door de vingers wanneer de zonde binnen het acceptabele bleef. Verwacht moeilijkheden onderweg, ze zullen zeker komen, dus wees voorbereid. Verander een heleboel kleine dingetjes in je leven maar blijf jezelf.

100
De laatste tip die ik je geef is dat elke persoon die voedsel aanbiedt met wantrouwen bejegend moet worden. Saboteurs en overvoerders kunnen het een afvallende erg moeilijk maken. Ga ze uit de weg. Vertrouw in het begin niemand tot je je  pappenheimers kent Een beetje paranoïde gedrag kan niet schaden maar kan wel een hoop moeite besparen. Lees deze honderd tips door net als de andere informatie en werk met het doel de baas over je lichaam te worden. 

Tevens kwam ik deze link tegen: http://starlounge.celebs.nl.msn.com/index.cfm?objectid=167709. Man wat zijn die meiden mager!! En de foto's lelijk, ik zou me schamen als er zn lelijke foto van me genomen was...

2 comments:

  1. Tip: minder eten dan je verbrandt.
    Klaar.

    ReplyDelete
  2. ontferm je over een hond en ga 3x per dag een half uur lopen, doet ook wonderen

    ReplyDelete