15 Jaar cel voor seks op het strand .*. 15 Years prison for sex on the beach


ENGLISH HERE

Herinner je je dit nog? Afgelopen zomer was er een behoorlijke ophef over een koppel dat seks had op het strand. Iedereen had het erover, niemand van de aanwezigen deed iets, en oma* filmde..

Even ter opfrissing:
Elissa Alvarez (20) en Jose Caballero (39) lieten zich op 23 juli 2014 op Cortez Beach in Bradenton nogal gaan. Cortez Beach is, in tegenstelling tot veel andere mooie stranden in Florida geen eigendom van een resort of hotel, en dus vrij toegankelijk voor iedereen. Het staat bekend als een “family oriented beach with plenty of kids”. En het was druk die zondag relatief goed bezocht.

Volgens getuigen begon het met eerst een beetje spelen (omschreven als “inappropriate touching”) en daarna wat dan “all-out sexual intercourse” heet. Dat laatste duurde volgens de zeven getuigen die uiteindelijk een klacht zouden indienen maar liefst 25 minuten. Na de climax gingen Elissa en haar Jose even afkoelen in ’t zeetje en eenmaal terug aan hun handdoeken, vielen ze als een blok in slaap. Toen ze wakker werden, begon het minnespel opnieuw.

En dat was net iets teveel van het goede voor één van de ouders op het strand, die het koppel vervolgens confronteerde (eindelijk, iemand stapt in). Ze zou later aan de politie vertellen dat ze niet wou dat haar vierjarig dochtertje “dat allemaal nog eens moest doormaken”.

Hedentendage
En nu. Caballero en zijn Elissa staan terecht in Miami voor hun memorabele stoeipartij. En het ziet ernaar uit dat ze veroordeeld gaan worden, en dat ze de geëiste maximumstraf aan hun broek zullen krijgen: 15 jaar effectieve celstraf voor Jose en drie jaar voor Elissa. Jose omdat hij al eens acht jaar in de cel zat voor het dealen en smokkelen van cocaïne, wat blijkbaar dus veel minder erg is dan de hierboven beschreven misdaad.

Officieel luidt de aanklacht “lewd and lascivious behavior for having sex on a public beach” met de daarbij verzwarende omstandigheid dat het gebeurde in “broad daylight”. Het proces duurde anderhalve dag, het videomateriaal werd verschillende keren afgespeeld, en toen het gedaan was had de jury nog geen 15 minuten nodig om het koppeltje schuldig te verklaren.



Sex offenders
Een eerste implicatie is dat ze de rest van hun leven als sex offenders geregistreerd zullen staan, waardoor ze bijvoorbeeld steeds hun buren op de hoogte moeten brengen van wat ze uitgespookt hebben mochten ze verhuizen. Maar ook hun stemrecht in Florida is bij deze afgenomen.

De strafmaat wordt door de rechter bepaald, maar de advocaat van de twee maakt zich geen illusies: Jose gaat de volle 15 jaar effectief krijgen en ook Elissa zal naar de gevangenis moeten, wellicht drie jaar.

Principe kwestie
In Florida willen ze met de veroordeling een principieel punt maken. Om zeker te zijn van de uitkomst werden niet één maar twee openbare aanklagers op de zaak gezet. “Het is belangrijk dat de gemeenschap beseft wat niet getolereerd wordt op onze stranden”, zei één van hen na afloop. Plus: “Het gaat hier om onze reputatie op de stranden van Manatee County. We leven hier van de toeristen. De mensen die dit moesten ondergaan kwamen van zo ver als West Virginia.” Ocharme.

Better call Saul
Nu valt er ook wat te zeggen over de advocaat van de twee, een zekere Ronals Kurpiers, die besloot dat de beste verdediging voor zijn cliënten was om te pleiten dat ze geen seks hadden, maar dat Alvarez “aan het dansen was op Caballero” en “hem zo probeerde wakker te krijgen”. Aangezien er op de videobeelden “niet echt duidelijk” genitaliën en penetratie te zien was volgens Kurpiers, was niet bewezen dat er seks plaatsvond, en speculeerde iedereen maar wat.

"You folks cannot speculate”, besloot Kurpiers in zijn eindbetoog aan de jury, “and in order to say they had intercourse, you would have to speculate." De openbare aanklager hield het dan maar erg kort in zijn slotbetoog: “She wasn't dancing. It's insulting your intelligence to say that she was dancing."


* Een oma van tegen de 70 jaar die met haar kleinkinderen op het strand was blijkt degene te zijn die de 25 minuten durende vrijpartij gefilmd heeft. Ze wil anoniem blijven, maar vertelt wel doodleuk hoe ze zich ergerde aan het feit dat “iedereen maar stond te kijken en niemand iets deed”. Terwijl ze het zelf stond te filmen dus. En zelf uiteraard ook niks deed.

0 reacties:

Post a Comment